IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Кои са най-големите криптоборси в света?

Binance е на първо място по търгувани обеми със значителна преднина

10:31 | 11.11.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Getty
Снимка: Getty

За втори път тази година криптопазарът усети страха от криза в голям играч от сектора.

По-рано през седмицата стана ясно, че криптоборсата FTX на Сам Банкман-Фрийд има проблеми и се е обърнала към конкурента Binance за помощ. Сделката за покупка, която впоследствие пропадна, щеше да повдигне много принципни въпроси не само в САЩ за последствията от обединяването на два толкова големи играча в една индустрия.

Въпреки че има известно успокоение, инвеститорите все още гледат с известна тревога на събитията на фона на притесненията от „заразяване“ на други платформи.

Покрай кризата многократно бе казано, че Binance е най-голямата криптоборса в света по търгувани обеми. Кои обаче са другите топ играчи и къде се нарежда FTX обобщава в графика Ройтерс по данни на CoinGecko.

Търгувани обеми от началото на годината до сега в милиарди долари. Графика: CoinGecko/Ройтерс Търгувани обеми от началото на годината до сега в милиарди долари. Графика: CoinGecko/Ройтерс

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:31 | 11.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още